Zabkeksz

 


Hozzávalók 30 db kekszhez

  • 200 g szobahőmérsékletű vaj
  • 150 g cukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 1 tojás (M-es méret)
  • 170 g liszt
  • 180 g zabpehely
  • 50 g kókuszreszelék
  • 50 g étcsokipasztilla (vagy apróbb darabokra vágott étcsoki)
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 12 g sütőpor
  • 1 csipet só

Előveszünk két edényt. Az egyikben kikeverjük a vajat, cukrot, vaníliáscukrot és tojást. A másikban összekeverjük lisztet a zabpehellyel, kókuszreszelékkel, csokipasztillával, őrölt gyömbérrel, sütőporral és a sóval. A vajas, cukros tojásos keverékkel összekeverjük a lisztes részt, jól összedolgozzuk a tésztát, diónyi golyókat formálunk és sütőpapírral borított tepsibe rakosgatjuk őket. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt készre sütjük őket.

Megjegyzések