Zöldbab főzelék fasírttal


A zöldbab főzelék

Fagyasztóból vettünk ki egy jó nagy maréknyi zöldbabot, majd kb 1 liter felforralt vizet öntöttünk rá. Egy kis sóval főztük. Közben kb. 2 púpozott evőkanál rántást kevés tejjel (mindig egy kicsit hozzáöntve), valamint 2 evőkanál ecettel összekevertük. Hogy csomómentes legyen, kétszer átszürtük. Az állaga nagyon híg volt és így ment bele a forró főzelékbe. Közben kavargatni kellett egy kicsit. Ez után már csak főzni kellett, amíg nem puhúlt a bab.

Fasírt

Kb. 30 dkg darálthúshoz hozzákevertem egy-két szelet áztatott kenyeret, két tojást (egy is elég!), sót, borsot, majorannát és pirospaprikát, valamint megdínsztelt vöröshagymát és fokhagymát. Ebből a masszából golyókat csináltam és zsíron kisütöttem.

Megjegyzések