Gombócleves

Így készítettem...

1 fej vöröshagymát felkockáztam, majd 2 csapott evőkanál zsíron megpirítottam. Enyhén megsóztam az elején, hogy levet emgedjen. Amíg pirult a hagyma, megpucoltam 3 kisebb krumplit és nagyon kis kockákra vágtam azokat. Egy lábasba tettem a felkockázott krumplit és felforralt vizzel öntöttem fel, amíg el nem lepte, majd alágyújtottam és egy nagy csipetnyi sót is tettem bele. Megpucoltam és felkarikáztam: 1 db sárgarépát, 1 db zöldséget és 1/4 karalábét majd az egészet a pirított hagymára tettem. A burgonya főzési ideje kb 20 perc volt. Miután megfőtt a főzőlevet a hagymás zöldségre öntöttem, valamint még további 1 liter forró vizet. A krumplit krumplinyomóval átpasszíroztam és a fazékból átettem egy nagyobb műanyag edénybe, hogy gyorsabban kihüljön. Miután kihült (annyira, hogy hozzá lehetett érni kézzel) egy kevés liszttel, borssal összedolgoztam, gyúrtam, végül kb 2 cm-es golyókat formáztam belőlük. Amikor elkészültem az összes golyót belettem a levesbe, és kb még 20 percig főztem. 

Megjegyzések