Hamburger buci


Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 25 gramm élesztő (fél csomag)
  • 1 kk cukor + 3 ek. cukor
  • 1.5 kk só
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 kis üveg joghurt
  • Egy kis szezámmag

Elkészítés

A langyos tejbe beleteszem a cukrot és élesztőt, majd meleg helyen felfuttatom. A lisztet kimérem, beleteszem a sót, 3 ek. cukrot, tojást és langyos joghurt. Miután felfut az élesztő, belekeverem a lisztbe, majd összegyúrom. Letakarva meleg helyen 1 óráig kelesztem. 
Miután duplájára dagad kilisztezett felültre kiteszem és 6 felé vágom. Bucikat formálok belőle, majd kivajazott tepsire teszem. A tetejüket megkenem felvert tojással és leszórom szezámmaggal. A sütőben 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütöm.



Megjegyzések