Fokhagymás-tejfölös csirkekockák


Hozzávalók:


  • 1 nagy darab csirkemell filé
  • 3 ek olaj
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy őrölt bors
  • 0,5 dl víz
  • 1 púpos tk liszt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 dk tejföl
  • 3-4 petrezselyemlevél
  • Tészta vagy rizs

Elkészítés:


A megtisztított húst apró kockára vágjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni.

Egy edényben olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal, felengedjük kb. 0,5 dl vízzel, és fedő alatt puhára főzzük.
Ez alatt a tejfölt simára keverjük a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával).

Egy fazékban, sós vízben a tésztát puhára főzzük. Átöblítjük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni.
Pár szál friss petrezselyemlevelet megmosunk, és apróra vágunk.

Ha a hús puha, és elfőtte a levét, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és hozzáadjuk a fokhagymás tejfölt.
Jól átforgatjuk, és hagyjuk átforrósodni. Elzárjuk, és megszórjuk a petrezselyemlevéllel.

Melegen, a tésztával vagy rizzsel kínáljuk.

Megjegyzések