Körülbelül 16 darabhoz:
Darabonként 1 púpozott kanál lisztet szoktam használni. Ahol viszont " jól" megy a palacsinta mindegy, hogy mennyi lisztet öntesz a tálba. Egyébként kb. egy 0.5 kg lisztből már elég sokat ki lehet sütni. Tehát liszt , 1 tojás , 1 kk. Cukor, csipetnyi só. Szénsavas ásványvíz - fontos, hogy szoba hőmérsékletű legyen ( nagyon hideg nem jó). Annyi vizez öntök először a liszthez, hogy csomómentesre el tudjam keverni( 0.5 liszthez kb 3-4 dl. ), azután óntök hozzá kb. 1.5 dl tejet jól elkeverem, megint vizet hozzá és kb 0.5 kanál olajat. Hogy teljesen csomómentes legyen rásegítek a hagyományos habverővel. Kb. Annyi vizet öntök ( szénsavas ásványvízről van szó, hogy kb. olyan főzőtejszín állagú legyen. Jól felforrósítom palacsinta sütőt. Az első adaghoz a sütőbe öntök egy, két pötty olajat, azután nem kell. Fontos, hogy amikor elkészíted a masszát, ki kell sütni, mert amennyiben áll egy darabig nem lehet normálisan kisütni.


Megjegyzések
Megjegyzés küldése