Nagyon-nagyon finom, és egyszerű, gyorsan elkészíthető. A receptet a Szarvasi Mascarpone- műanyag dobozának a belső részéről vettem.
Hozzávalók:250g mascarpone, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 2dl hideg, erős feketekávé, 2dl tej, 1cs.vaníliás cukor, 1csomag babapiskóta, 3ek.rum vagy amaretto likőr, kakaópor.
Elkészítés:A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 ek, cukorral és a vaníliás cukorral-elektromos habverővel- habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerinte rumot vagy amarettót és keméym, habos krémmé keverjük. A tojásfehérjét 1ek. cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. (sokáig nem szabad keverni, mert a fehérje összeesik)Az előre ekészített kávét a tejjel és kevés cukorral összekverjük, ízlés szerint rummal vagy amaretóval ízesítjük. A babapiskótákat tejeskávéba mártjuk (ne ázzon át teljesen) és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban. Ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük. Ezután újból egy sor beáztatott piskótát teszünk, és a rétegezést a fent leírt módon folytatjuk, amíg az alapanyag engedi úgy, hogy a tetejére krém kerül. A kész tiramisut 2-3 órára hőtőbe tesszük, a tálalás előtt a tetejét kakaóporral meghintjük.

Megjegyzések
Megjegyzés küldése