A tészta gyorsan, percek alatt kész, csak kevés olajban kell sütni! Otthon a maradékokat felhasználhatjuk, kellemes vacsora, uzsonna vagy reggeli készíthető belőlük.
Hozzávalók / 4 adag
Tészta
- 30 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 0.5 dl olaj
- 1.5 dl víz
Töltelék
- 3-4 ek tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zöldhagyma vagy póréhagyma
- 15 dkg sonka
Elkészítés
Tészta
- A tésztát a belevalókkal (olajat is) összemérjük, és meggyúrjuk. Kis cipót formázunk belőle.
- Addig pihen, amíg a tölteléket elkészítjük.
- Tésztát 5 felé vesszük, kinyújtjuk vékonyra, majd kiszaggatunk 10 cm-es átmérője, kör alakú darabokat. A felébe egy evőkanálka tölteléket teszünk, ráhajtjuk a széleit, ujjunkkal összenyomkodjuk.
- A kerámia serpenyőt felforrósítjuk, a kis pupusasok-at beletesszük, mind a két oldalát egyenként 3-4 percet sütjük.
Töltelék
- A tejfölt, a fokhagymát összeaprítjuk, hagymát apróra vágjuk, paprikát szintén picurkára, sonkát, kolbászt, füstölt szalonnát szintén 3 x 3 mm-esre vágjuk. Az egészet alaposan kikeverjük. (Sót nem teszünk bele, mert a szalonna, kolbász sózott!)


Megjegyzések
Megjegyzés küldése