Pupusas


A tészta gyorsan, percek alatt kész, csak kevés olajban kell sütni! Otthon a maradékokat felhasználhatjuk, kellemes vacsora, uzsonna vagy reggeli készíthető belőlük.

Hozzávalók / 4 adag

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 0.5 dl olaj
  • 1.5 dl víz
Töltelék

  • 3-4 ek tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldhagyma vagy póréhagyma
  • 15 dkg sonka
Elkészítés


Tészta

  1. A tésztát a belevalókkal (olajat is) összemérjük, és meggyúrjuk. Kis cipót formázunk belőle.
  2. Addig pihen, amíg a tölteléket elkészítjük.
  3. Tésztát 5 felé vesszük, kinyújtjuk vékonyra, majd kiszaggatunk 10 cm-es átmérője, kör alakú darabokat. A felébe egy evőkanálka tölteléket teszünk, ráhajtjuk a széleit, ujjunkkal összenyomkodjuk.
  4. A kerámia serpenyőt felforrósítjuk, a kis pupusasok-at beletesszük, mind a két oldalát egyenként 3-4 percet sütjük.
Töltelék

  1. A tejfölt, a fokhagymát összeaprítjuk, hagymát apróra vágjuk, paprikát szintén picurkára, sonkát, kolbászt, füstölt szalonnát szintén 3 x 3 mm-esre vágjuk. Az egészet alaposan kikeverjük. (Sót nem teszünk bele, mert a szalonna, kolbász sózott!)




Megjegyzések