Hozzávalók
12 adaghoz
- Az alaphoz
- 6 db kifli
- 5 evőkanál sárgabarack dzsem
- A tejes részhez
- 700 ml 2,8%-os tej
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
- A tojássárgás részhez
- 5 db tojássárgája
- 30 g porcukor
- Az almához
- 600 g alma
- 30 g kristálycukor
- 0.5 db narancs leve
- 1 késhegynyi fahéj (őrölt)
- A habhoz
- 70 g kristálycukor
- 5 db tojásfehérje
Elkészítés
90 perc
- Először egy kb. 23x33cm-es tepsit kivajazunk, és kiszórjuk zsemlemorzsával, majd félretesszük. Fogjuk a kiflit, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket.
- A tejes részhez a tejet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt citrom, és narancs héját, végül felforraljuk az egészet.
- Ha felforrt, ráöntjük a kiflikre. Egy fakanállal óvatosan átforgatjuk a kalácsot a tejben, hogy ne törjön össze, majd hagyjuk állni, míg teljesen fel nem szívja a kalács a folyadékot.
- Most a tojássárgát fehéredésig habosítjuk a porcukorral, majd ezt is a kiflikhez forgatjuk.
- Egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tepsiben a kiflis keveréket, és jól lenyomkodjuk, hogy tömör legyen.
- A kifli tetejét megkenjük a lekvárral.
- Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és lassú tűzön kicsit megpirítjuk a narancs levével, a cukorral, valamint a fahéjjal..
- Az elkészült almát a tepsibe, a kalácsra rakosgatjuk, majd elsimítjuk.
- 170 C-ra, kb. 30 percre sütőbe tesszük.
- Végül a tojáshabot készítjük el. A tojásfehérjéket a cukorral, és egy fél csipet sóval kemény habbá verjük.
- Most a habot eloszlatjuk az alma tetején, feltüskézzük, és 190-200 C-on, kb. 5-10 perc alatt készre sütjük.




Megjegyzések
Megjegyzés küldése