Ugrás a fő tartalomra
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 4,5 ek. liszt
- 2 db tojás (kettéválasztva)
- csipetnyi só
- 5 dkg vaj
- 6-7 ek. zsemlemorzsa
Elkészítés
- Egy nagyobb lábasban vizet forralunk.
- Közben a vajat egy teflonserpenyőben felforrósítjuk, és kis lángon átpirítjuk rajta a zsemlemorzsát. Kb. 3 perc az egész. (közben a víz forr:)
- A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a lisztet, a sót és a tojássárgáját és jól összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a túróhoz. Az első felét jó alaposan kell, a másodikat kissé óvatosabban, de homogén legyen a massza.
- A masszából nedves kézzel nagyobb diónyi gombócokat formázunk, és óvatosan beleeresztjük a lobogó vízbe. Kb. egy perc után már indulnak is felfele a gombócok, ezután még kb. 5 perc kell a lobogó vízben ahhoz, hogy kész legyenek, ekkor szemmel láthatólag kissé meg is növekednek. Szűrővel kiszedjük, és meghempergetjük a zsemlemorzsában.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése