Hozzávalók:
- 35 dkg búza rétesliszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 2 nagyobb tojás
- 40 dkg tejföl
- 1 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 1 barack (vagy bármilyen más gyümölcs)
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan vajjal, és megszórjuk liszttel.
A gyümölcsöket megtisztítjuk. A réteslisztet egy tálba mérjük, majd beleszórjuk a sót, a sütőport, és jól elkeverjük.
Egy másik tálban a tojásokat a tejföllel elkeverjük, majd beleszórjuk a cukrokat, és tovább keverjük.
A két részt összeforgatjuk, a tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.
A sárgabarackok magját eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk, és a tészta tetejére szórjuk a leszemezett ribizlivel együtt.
180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp
A barackot helyettesíthetjük más gyümölccsel is. Bele kell keverni a tésztába, mert sütésnél nem süllyed bele! A képen látható mennyiséghez a recept felét kell venni.



Megjegyzések
Megjegyzés küldése