Barackos sütemény


Hozzávalók:

  • 35 dkg búza rétesliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 2 nagyobb tojás
  • 40 dkg tejföl
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 1 barack (vagy bármilyen más gyümölcs)

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan vajjal, és megszórjuk liszttel.

A gyümölcsöket megtisztítjuk. A réteslisztet egy tálba mérjük, majd beleszórjuk a sót, a sütőport, és jól elkeverjük.

Egy másik tálban a tojásokat a tejföllel elkeverjük, majd beleszórjuk a cukrokat, és tovább keverjük.
A két részt összeforgatjuk, a tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.

A sárgabarackok magját eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk, és a tészta tetejére szórjuk a leszemezett ribizlivel együtt.

180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp

A barackot helyettesíthetjük más gyümölccsel is. Bele kell keverni a tésztába, mert sütésnél nem süllyed bele! A képen látható mennyiséghez a recept felét kell venni.



Megjegyzések